SAULKRASTI

Saulkrastu pilsēta tagadējās robežās (12 km garumā gar Rīgas jūras līci) izveidojusies pakā­pe­niski, apvienojot piecas apdzīvotas vietas, kas senāk bija atsevišķi zvej­niek­ciemi – Bātciems, Pabaži (Katrīnbāde), Pēterupe, Neibāde un Zvej­niek­ciems. Starp šīm daļām ir mežu joslas. Pilsētu šķērso četras upes – Inčupe, Pēterupe, Ķīšupe un Aģe (ģerbonī četras sudrabainās līnijas attēlo upes, piecas zaļās – ciemus, virs tām zilas debesis un zelta saule). Šeit apvienota izcila infrastruktūra – Eiropas nozīmes ceļi un osta, galvaspilsētas tuvums un skaista daba, plānota Rail Baltica Vidzemes pieturvieta. Saulkrasti ir “Latvijas kūrortpilsētu asociācijas” biedrs.

Saulkrastos ir daudz vasarnīcu, vecākās būvētas 20. gs. sākumam raksturīgās formās, bet vairums uzceltas 20. gs. otrajā pusē.

* Iedzīvotāju skaits: 3329 (2020)
* Pilsētas platība:  4,8 km2
* Pilsētas tiesības kopš 1991. gada
* Senais vāciskais nosaukums: Neubad
* Novada centrs kopš 2009. gada

Saulkrasti – Vidzemes jūrmalas pērle, vieta, kur saules apmirdzēta jūra un zeme, kur jūrā kā zilas lentes ievijas četras upes. Vieta, kur var saklausīt viļņu čalas, izbaudīt jūras bangas un apbrīnot diženo priežu spēku. Vieta, kur mīt jūras vēju rūdīti un drosmīgi ļaudis.

Saulkrastu tūrisma informācijas centrs
Adrese: Ainažu 13b
Darba laiki: jūn-aug: I-VII: 9:45-18:15;
sept-maijs: I-VII: 8:45-17:15
+371 67 952 641, [email protected]
http://www.visitsaulkrasti.lv/

Informācija aktualizēta 07.05.2020.

Lejupielādējams Saulkrastu pilsētas ceļvedis


Saistītie raksti:


Naktsmājas Saulkrastos



Booking.com