Engures ezera orhideju taka – Engures pagasts, Engures novads

Engures apkaimē atrodamas 22 no 32 Latvijā sastopamajām orhideju sugām. Vislielākā iespēja tās ieraudzīt ir jūnijā, kad ir sācies to ziedēšanas laiks.

Engures pagasts, Engures novads, GPS 57.25963,23.13593

Taka un pats Engures ezers pārsteigs gan ar augu, gan ar putnu valstību. Engures ezera dabas parkā kopumā ir trīs putnu vērošanas torņi, bet mūsu maršrutā varēsit uzkāpt vienā no tiem. Ejot līdz tornim, var ieraudzīt dažādus putnus un sastapties ar savvaļas zirgiem. Tie šeit ir tādēļ, lai ezera krasti neaizaugtu un lai tiktu nodrošināta dabas daudzveidība. Engures ezera apkārtne floristikas ziņā ir viena no bagātākajām Latvijā. Tajā ir liela sugu daudzveidība, bet maz tādu augu, kas parādās intensīvas saimnieciskās darbības rezultātā.

Dabas parkā ierīkotā 6 km garā taka sākas netālu no Engures Ornitoloģisko pētījumu centra, un pie tā novietotajā informācijas stendā izlasāmas ziņas par orhidejām un pārējām šeit sastopamajām augu sugām.

Dabas taka atrodas 86 kilometru attālumā no Rīgas. Braucot ar maršruta autobusu, no Rīgas jābrauc Rojas virzienā līdz Bērzciema pieturai “Tauriņi”. Tālāk jāiet kājām līdz Bērzciema teritorijas beigām, un tad kreisajā pusē būs norāde – “Engures ezers 2 km.” Kopā sanāk divarpus kilometri kājām.

Teksts un foto: Zaiga Kaire

Publikācija veidota sadarbībā ar